| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
polaris_12

Drużyna: Falcon Team
|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 0:56 Temat postu: PM 8 |
|
|
| Mam pytanie czy to prawda że te markery to jedno i to samo co dye dm 8 ??, czy można do takiego markera dokupić części ``żrące`` mniej ciśnienia (np:jak qev w ion-ie) ?? czy cena 1200 zł jest dobra ?? jak z celnością ?? jak często trzeba go smarować/serwisować wymieniać oringi itd ?? |
|
do góry
|
 |
Patryk[Intoxicated]

Skąd: Rzeszów Staż (od roku): 2005 Drużyna: Rzeszów Intoxicated
|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 3:59 Temat postu: |
|
|
| Tak zasada dzialania tak sama jak DM8 z ta roznica ze LPR jest umieszczony pionowo z przodu a w DMce z tylu rownolegle do bolta. Nie ma czesci ktore sprawiaja ze marker bierze mniej gazu po za top hat modem, ktory nie oplaca sie moim zdaniem montowac rozniece w gazozernosci minimalne za to w glosnosci duze. 1200 to troche duzo. 1100 to dobra cena. Celnosc taka sama jak DMek. Smarowanie/czyszczenie co kilka gier. |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 9:37 Temat postu: |
|
|
Dzięki, raz w życiu doczekałem się konkretnej wypowiedzi.
Ale jeszcze jedno jak się rożni bolt ?? |
|
do góry
|
 |
Patryk[Intoxicated]

|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 22:22 Temat postu: |
|
|
| Bolt w PM8 jest taki sam jak w DM9/DM10- krotszy troche od DM6/7/8. Rozmiary oringow na bolcie takie same. Hehe biorac pod uwage stan w jakim pisalem wczesniejsza wypowiedz to faktycznie konkretna:) |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 22:34 Temat postu: |
|
|
| No właśnie tutaj takich ludzi jak ty potrzebujemy hehe . Wiem że jestem ``upierdliwy`` ale jeszcze jedna ma ciekawość, czy pm8 jest nowsze od dm 8 ?? w których rokach wyszły oba modele ?? |
|
do góry
|
 |
Patryk[Intoxicated]

|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 22:39 Temat postu: |
|
|
| Oba markery sa wypuszczone na rok 2008. Proto jest tansza marka Dye. Jedyna przewaga DM8 nad Pm8 to taka ze do DM8 wejdzie eye pipe z Dm9 czyli bez magensow tylko w calosci plastikowy razem z ball detentami. W PM8 jest eye pipe plastikowy i ball detenty na sprezynkach i ten eye pipe lubi pekac. Mozna go kupic w kilku polskich sklepach spod lady;) |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Czw Lip 08 2010 22:44 Temat postu: |
|
|
| wiesz co, jestem zielony, co to jest te eye pipe kojarzę z angielskiego że chyba oczy ?? ale jak byś mi jeszcze mógł rozjaśnić sprawę z plastikami i magnesami |
|
do góry
|
 |
Patryk[Intoxicated]

|
Wysłany: Pią Lip 09 2010 2:04 Temat postu: |
|
|
Tak wyglada eye pipe w DM9 ktory rownoczesnie pasuje do DM8, bezposrednio do tego plastiku przylegaja oczy.
W tym przypadku balldetenty sa razem z eye-pipem, jak zetnie kule, wpadnie farba pod niego i zabrudzi oczy to wkladasz paluch od strony lufy i wydzierasz bezproblemowo i czyscisz. W przypadku DM8 stockowo sa zamontowane balldetenty magnetyczne(plastik ten przezroczysty jest taki sam, tylko nie ma tej pomaranczowej czesci)juz tak latwo sie nie czysci, mozna przy wyciagniu pogubic magnesy.
W PM8/DM7 natomiast sa balldetenty na sprezynkach, platik ten przezroczysty jest wezszy(nie ma fazki) przez co jest slabsza konstrukcja ktora lubi pekac.
tak wyglada:
 |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Pią Lip 09 2010 11:21 Temat postu: |
|
|
| No i wszystko jasne, ale ile kosztują takie oczy do tej maszynki ?? |
|
do góry
|
 |
Różowy
|
Wysłany: Pią Lip 09 2010 13:54 Temat postu: |
|
|
za cięzko dostępny w PL eye pipe do dm7 zaplacilem niedawno 12 funtów bezpośrednio od dye'a z UK. Wcześniej kupiłem chyba za 5$... z australii (tania przesyłka była :) )
ps. piszesz "ile kosztuja oczy" ale domyślam się że chodzi Ci o samą osłonkę, oczy to osobna sprawa... |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Pią Lip 09 2010 14:03 Temat postu: |
|
|
| znaczy mi potrzebny był by jako zapas ale tak to chcę kupić to co się psuje |
|
do góry
|
 |
Trycki
|
Wysłany: Pią Lip 09 2010 14:28 Temat postu: |
|
|
| nie panikuj, na 3 pm8 w mojej okolicy (w tym moją), wszystkie kupione w 2008 tylko jedna wymagała wymiany, a i to ze względu na błąd właściciela. Eye pipe zakupiony w polskim sklepie za coś koło 30 złotych jak dobrze pamiętam |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Pią Lip 16 2010 19:48 Temat postu: |
|
|
| Panowie, jako że jesteście znawcami tematu to zapytam tak, lepiej wziąć PM8 czy G3 SE ?? |
|
do góry
|
 |
polaris_12

|
Wysłany: Sob Lip 17 2010 10:51 Temat postu: |
|
|
| albo nie czy PM8 czy G3 SE czy może DM 7 |
|
do góry
|
 |
Raptor FT

Drużyna: _ Falcon Team _
|
Wysłany: Sob Lip 17 2010 13:08 Temat postu: |
|
|
ja polecam Ego10/DM10/GEO2+/EGOSL94
:D |
|
do góry
|
 |
Różowy
|
Wysłany: Pon Lip 19 2010 7:31 Temat postu: |
|
|
| polaris_12 napisał: | | albo nie czy PM8 czy G3 SE czy może DM 7 |
miałem dm7, teraz mam g3 se.
DM7 duuużo lepiej leżała mi ręce, dm7 ma bezproblemową w obsłudze płytkę (optyczny spust w g3 to moim zdaniem kicha). G3 po zamontowaniu techT bolt enigne'a i płytki z microswitchem kontra stockowa DM7 strzela dość podobne. G3 przebija dm'ke prostotą budowy i obłsugi... kilka uszczelek, bolt wyciągany techT wyciągany bez kluczy, asa RAPS...
Musisz się przymierzyć co Ci lepiej leży w ręku i wybrać sam. Dziś jakbym miał wybierać to nie wiem czy wybrałbym fenomenalną ramkę ultralite czy banalnie prostą konstrukcję g3 :) |
|
do góry
|
 |
|