Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
astro6
|
Wysłany: Nie Gru 16 2018 11:13 Temat postu: Jakie ubrania na paintball |
|
|
W czym chodzicie ubrani na paintball? Jakie ciuchy preferujecie?
Macie jakieś specjalne? |
|
do góry
|
 |
Poranek
|
Wysłany: Nie Gru 16 2018 13:37 Temat postu: |
|
|
ja gram w lesie i na budynkach nie jestem spidowcem - oni mają trochę inne preferencje
kupiłem spodnie bundeswery i bluzę tak zwaną taktyczną czyli pod kamizelkę ze względu na kołnierz stójkę
kupując spodnie z demobilu warto przejrzeć i zszyć kieszenie
generalnie warto mieć jedną super szczelną kieszeń z dobrym zamknięciem na klucze do samochodu czy coś
pzd |
|
do góry
|
 |
leonik
|
Wysłany: Pon Gru 17 2018 10:41 Temat postu: |
|
|
Najważniejszy jest komfort Wybierz strój niekrępujący ruchów, oddychający i taki, w którym będzie się swobodnie biegało, kucało i schylało. Najlepszym wyborem będzie więc strój sportowy. Dobrze jest wybrać nieco grubsze ubranie, które dodatkowo zamortyzuje strzały.
Osobną kwestią są buty. Dobrze, by były za kostkę, zwłaszcza jeśli planujemy rozgrywkę w plenerze.
Zwracaj uwagę na wysoką jakość kupowanych ciuchów. Będzie Ci o wiele wygodniej. https://blog.fitanu.com/pl/techwear-moda-czerpie-z-technologii/ |
|
do góry
|
 |
artonio

|
|
do góry
|
 |
Saren_82

Drużyna: Ała Ała
|
Wysłany: Pią Lut 01 2019 21:50 Temat postu: |
|
|
Ja mam i szmatki na balony jak do lasu - kiedy zaczynałem śmigałem w stroju mechanika wojsk pancernych :D
Generalnie żadne dresy i wynalazki typu techwear, nie zakłada się na siebie kilku warstw ubrań, po pierwsze krepują ruchy, po drugie człowiek się w nich grzeje (przez co też może parować szybciej szyba w masce)
ma być luźno ale odzież ma być przy ciele (by się o wszystko co jest nie zaczepiać ubraniem) ważne by była ochrona na kolanach, nie zaszkodzi też ochrona na łokcie, ważne by mieć chronione dłonie - głównie z zewnątrz ;) w PB używa się ochraniaczy kolan, przedramion z łokciami, oraz korpusu
No to by było na tyle
Ja mam portki od planety w ich specyficznym camo i są to portki mające wiele przeniesione ze speeda - głównie wentylacja i ochrona |
|
do góry
|
 |
bunkier wojkowice
|
Wysłany: Pią Maj 22 2020 9:43 Temat postu: |
|
|
Dziś jest moda na pelerynę nie witkę :P
Chyba wszyscy ją mają! |
|